Caribbean cruises

Caribbean cruises

Een mix van zon, witte zandstranden en wuivende palmbomen, maar ook overblijfselen uit het verleden, zoals oude forten op Puerto Rico, voormalige plantages op Jamaica, of indrukwekkende tempels in Mexico.

De cruises door het Caribisch gebied worden vaak verdeeld in cruises die het oostelijke deel bevaren en cruises die het meer westelijke deel aandoen. Bij de west caribbean cruises vertrekken de meeste cruiseschepen uit Florida, New Orleans of Texas. Ze doen vaker de grote Caribische eilanden aan, als Grand Cayman, de Dominicaanse Republiek, Jamaica, en ook meren ze op het vasteland aan, in bijvoorbeeld Cozumel of Playa del Carmen in Mexico, Belize en Costa Rica. De vaartijden zijn vaak langer, omdat de plaatsen verder uit elkaar liggen. Daardoor zijn ook de excursies gevarieerder: je kan de oude Maya-ruines ontdekken, door het regenwoud hiken, of snorkelen in onwerkelijke plaatsen. De oost caribbean cruises vertrekken vaak vanuit Florida en doen de Bahama’s en andere kleine eilanden aan, zoals St. Thomas, St. John, Puerto Rico, en bijvoorbeeld St. Maarten. De eilanden zijn kleiner en liggen dichter bij elkaar. Hier vaar je steeds kortere stukken op zee, waardoor je meer tijd aan land hebt om te shoppen of de eilanden te ontdekken. De meeste excursies hebben iets met het strand of het water te maken.

De Caribbean... een mozaïek aan indrukken

Een bezoek aan de Caribbean kenmerkt zich door aangename temperaturen en tropische, witte koraalstranden. Elke dag een nieuw eiland, mensen, folklore en traditie. Zwemmen met de dolfijnen of duiken naast felgekleurde vissen en prachtig koraal?