U bent hier > home > rederijen > celebrity cruises
Celebrity Cruises, Celebrity Century, Jamaica

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises is een Amerikaanse rederij met een Europese sfeer. Het blauw-met-witte, futuristische uiterlijk van de elegante schepen trekt altijd veel kijkers. De grote X op de schouw van alle schepen verwijst naar de naam Chandris. Hij lanceerde Celebrity in 1989 en dit werd onmiddellijk een hit.

Waarom cruisen met Celebrity?

Waarom kiezen zoveel mensen elk jaar weer voor een cruise met één van de tien indrukwekkende schepen van Celebrity Cruises? Is het de ontspannende maar toch elegante sfeer aan boord? Het gevoel van ruimte? De schitterende zwembaden? De enorme collectie moderne kunst aan boord? Of misschien is Celebrity Cruises wel zo populair omdat ze als geen ander weten hoe ze hun gasten in de watten kunnen leggen zonder daarvoor de hoofdprijs te vragen. Want voor een vijf-sterren rederij zijn hun tarieven opvallend gunstig.

Celebrity Cruises staat bekend om haar uitstekende keuken, overzien door topkok Michel Roux. Als je de voorkeur geeft aan overvloedige a la carte maaltijden, dan kan je voor ontbijt, lunch en diner terecht aan je vaste tafel bij je vertrouwde ober in het indrukwekkende twee dekken hoge restaurant. In de informele buffetrestaurants kan je altijd terecht voor een huisgemaakt pastagerecht, pizza, sushi, een middernachtsnack of een overheerlijke sandwich.

De Celebrity schepen komen op heel veel mooie plekjes; de Chileense fjorden, Caraïbische palmenstranden, Europese hoofdsteden en de gletsjers in Alaska: Celebrity brengt je erheen. En wie weet stap jij deze zomer in onze hoofdstad aan boord van de Constellation voor een cruise naar Noorwegen of naar de Oostzee. De Celebrity Constellation vertrekt namelijk de hele zomer vanuit Amsterdam!

Cruiseschepen Celebrity

Celebrity Cruises is al jarenlang heel populair bij diegenen die regelmatig een cruise maken... en met recht. De schepen zijn modern, behoren niet tot de allerallergrootsten en hebben elk hun eigen karakteristieken die ze aantrekkelijk maken.

Premium klasse * * * * + : Celebrity Century (en voorheen de Celebrity Mercury). Kenmerk van deze schepen is de ruimte, het aantal bemanningsleden en de luxe uitstraling; elegant en rustig.

Millennium-klasse * * * * * : Celebrity Millennium, Celebrity Infinity, Celebrity Summit, Celebrity Constellation. Tot aan de introductie van de Solstice klasse schepen waren dit de grootste schepen van Celebrity en alle vier na de eeuwwisseling in de vaart gekomen.

Solstice klasse * * * * * : Celebrity Solstice, Celebrity Equinox, Celebrity Eclipse, Celebrity Silhouette. De nieuwste en grootste schepen van de rederij, met bijzonder veel ruimte en faciliteiten.

Celebrity Xpedition * * * * * : Dit expeditieschip, speciaal voor cruises naar de Galapagos Eilanden, is niet te vergelijken met de rest van de vloot. Zij meet ruim 2.300 ton en biedt plaats aan 92 passagiers.

vorige >        alle rederijen >        volgende >