Celebrity Cruises, Celebrity Reflection

Celebrity Reflection

De Celebrity Reflection is het nieuwste schip van Celebrity Cruises. Het vijfde schip van de reeks Solstice klasse, de meest luxe klasse van Celebrity Cruises, met dezelfde kosmopolitische uitstraling als haar zusterschepen Celebrity Solstice, Equinox, Eclipse en Silhouette SM, maar net even groter. De Celebrity Reflection heeft als enige van de vijf zusterschepen zelfs 16 dekken in plaats van 15 dekken. Daardoor heeft de Meyer Werf 72 extra hutten kunnen realiseren, een ruimer theater en ruimere restaurants. De Celebrity Reflection is 320 meter lang en 37 meter breed en kan meer dan drieduizend passagiers bergen in ruim 1.500 slaapvertrekken.


De Celebrity Reflection is van alle gemakken voorzien, zo vind je aan boord bijvoorbeeld het nieuwe spacentrum Aqua Spa, tien restaurants, tien lounges, bars en clubs, Wi-fi en een Hot Glass Show, een glasblazerij met demonstraties. Celebrity Central is een entertainment lounge waar verschillende activiteiten plaatsvinden, van cabaret en films tot live muziekoptredens. Uniek is de op het hoogste dek gelegen Lawn Club met een echt grasveld (een exclusieve vinding van Celebrity) en de nieuwe Lawn Club Grill. Hier vind je ook heerlijke privé cabana’s, "The Alcoves" genoemd, die voor een dag(deel) te reserveren zijn.

Zondag 12 augustus 2012 werd het nieuwste schip Celebrity Reflection van Celebrity Cruises uit het bouwdok van de Meyer Werf in Papenburg, Duitsland, gesleept. Momenteel vinden nog een aantal werkzaamheden plaats zoals het plaatsen van de beide schoorstenen en het voltooien van de binneninrichting. Volgens de huidige planning zal de Reflection tussen 16 en 18 september over de Eems gesleept worden naar Eemshaven om daar afgebouwd te worden.

De eerste cruise, de maidenvoyage, vertrekt op 12 oktober vanaf Amsterdam voor een tiendaagse West-Europa cruise met als eindbestemming Barcelona.