U bent hier > home > specials > vanuit nederland
Alaska en Canada cruises | Norwegian Wind

Cruisen vanuit Nederland

Cruise vakantie? Is dat iets voor jou? Wellicht houd je niet zo van vliegen, en maak je liever een cruise vanuit Nederland. Er komt een steeds groter aanbod van cruises vanuit Amsterdam of Rotterdam naar Noord-Europa en de Noorse Fjorden.

Vertrek uit Nederland, direct vakantie

Cruisen wordt steeds populairder in Nederland. Prettig gevolg daarvan is dat er steeds meer cruises vanuit Nederland vertrekken, met name uit Amsterdam en Rotterdam. Aarzel niet en begin je cruise dicht bij huis, comfortabel en goedkoop.

Meer rederijen dan ooit bieden cruises vanuit Nederland, te weten: Celebrity cruises, Holland America Line, Costa cruises, Oceania cruises en MSC cruises. In de toekomst zullen cruiseschepen wellicht ook aanmeren in de cruiseterminals van Terneuzen en later wellicht Den Haag. Ook dichtbij is de haven van Antwerpen, waar vanuit enkele kleine cruiseschepen vertrekken. Iets verder weg maar ook een interessante opstapplaats is de haven van Zeebrugge.

Bij een cruise dien je normaalgesproken eerst te vliegen naar een startpunt in het buitenland. Door vertrek en aankomst in Nederland vervalt deze vertragende en kostbare bijkomstigheid. Het gaat toch immers om de cruise?! Anderzijds is een combinatie ook leuk. Vertrekken uit Nederland en terugkomen met een vlucht of natuurlijk precies andersom.

Bestemmingen vanuit Nederland

De cruises vanuit Nederlandse havens bieden ook routes naar de Oostzee, vaak inclusief Sint Petersburg, Spitsbergen, Groenland en de Noordkaap, cruises rondom Groot-Brittanniƫ. Er vertrekken uiteraard ook cruises naar Zuid-Europa, waarbij Atlantische kustplaatsen in onder andere Engeland, Frankrijk en Portugal aangedaan worden. Vaak is de eindbestemming de Middellandse Zee via de Atlantische Oceaan.

Daarnaast zijn er nog veel mogelijkheden voor een oversteek naar Amerika. Deze zogenaamde Transatlantische cruises worden steeds meer populair bij degenen die ook van de rust van de oceaan willen genieten.

Havens in Nederland en Belgiƫ

Zowel de Passagiersterminal in Amsterdam als die in Rotterdam zijn plezierige vertrekpunten voor een cruise. Goed geoutilleerd en prettig gesitueerd. Makkelijke plekken om naar weggebracht te worden. Maar ook leuke spots om uitgezwaaid te worden door familie. Bij vertrek uit Amsterdam zie je vaak ook uitzwaaiers bij IJmuiden staan. En wanneer het cruiseschip uit Rotterdam vertrekt, zie je thuisblijvers tot in Hoek van Holland.De Amsterdamse binnenstad is uniek vanwege het grotendeels intacte grachten- en stratenplan, en Amsterdam is de stad met de meeste monumenten.

Cruisen van of naar Amsterdam

Cruiseschepen meren af bij de cruiseterminal aan de Oostelijke Handelskade, de prachtige Passagiers Terminal Amsterdam aan het IJ. Een plezierig vertrekpunt voor een cruise.

Meer informatie >

Vertrekhaven Amsterdam | Aankomsthaven AmsterdamRotterdam is een oude havenstad met veel moderne mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld een fietstaxi en laat de gids je van alles zien. Er is ook een speciale wandelroute uitgezet: 'Shop 'till you drop' die langs de historische bezienswaardigheden en bijzondere moderne gebouwen voert, maar ook langs de leukste winkels.

Cruisen van of naar Rotterdam

Rotterdam is een oude havenstad met veel moderne mogelijkheden. Cruiseschepen meren midden in het centrum aan, bij de Wilhelminakade bij de Erasmusbrug. Een plezierig vertrekpunt voor een cruise.

Meer informatie >

Vertrekhaven Rotterdam | Aankomsthaven RotterdamDe nieuwe Felison Cruiseterminal in IJmuiden

Cruisen van of naar IJmuiden

Geen massatoerisme in IJmuiden, wel rustige zandstranden, veel vis, de grootste sluizen ter wereld en veel mogelijkheden voor plezierjachten. De cruiseschepen liggen bij de Zeehaven van IJmuiden.

Meer informatie >

Vertrekhaven IJmuiden | Aankomsthaven IJmuiden