Holland America Line

Holland America Line

De Holland America Line is een rederij van faam en naam. Zij kent een rijke traditie en vaart al meer dan 135 jaar naar magnifieke bestemmingen. De Hollandse achtergrond is ook tegenwoordig nog goed te merken aan boord, zo zijn de menukaarten en dagprogramma's in het Nederlands en zijn er veel afvaarten vanuit Rotterdam en Amsterdam. De vijftien schepen varen grotendeels onder Nederlandse vlag en veel officieren zijn van Nederlandse afkomst.

Waar de meeste cruisemaatschappijen blijven werken aan grotere schepen met meer passagiers, kiest Holland America Line bewust voor minder passagiers met meer vrijheid en meer ruimte.

Cruisegebied Holland America Line
De in de prijzen vallende vloot vaart panoramische cruiseroutes op alle zeven continenten van de wereld, inclusief Antarctica. De voornaamste cruisegebieden zijn het Caribisch gebied, Alaska, Mexico, het Panamakanaal, de Middellandse Zee, Noord-Europa, Hawaii, New England, Zuid-Amerika, het Verre Oosten en de Pacific.

Als je droomt over een Alaska-cruise, ga dan zeker in zee met Holland America Line. Hun tours zijn toonaangevend in dit prachtige gebied. Daarnaast zijn er cruises over de hele wereld.

Cruiseschepen Holland America Line

Zaandam, Volendam, Rotterdam * * * * * : alle drie de zusterschepen hebben de karakteristieke eigenschappen van de Holland America vloot. Ze hebben een donkerblauwe romp, in het interieur is veel hout en koperbeslag verwerkt en klassieke kleuren hebben de overhand.

Vista klasse * * * * * : Oosterdam, Westerdam, Zuiderdam, Noordam.
De Vista klasse schepen zijn gebouwd met een wat jonger publiek in gedachten, met fellere kleuren en glazen liften. Vista klasse cruiseschepen worden geƫxploiteerd door Holland America Line, P & O Cruises, Cunard Line en Costa Cruises.

Prinsendam * * * * * : al jarenlang een geliefd schip dat tot 2002 voer onder de naam Royal Viking Sun.

Amsterdam, Maasdam, Rijndam, Statendam, Veendam * * * * + : Op de Amsterdam na zijn dit zusterschepen die allemaal de bekende en plezierige kenmerken van Holland America Line waarborgen. Niet heel groot, maar met alle faciliteiten die de hedendaagse passagier graag wenst.

Signature klasse * * * * * : Eurodam, Nieuw Amsterdam De nieuwste en grootste schepen van Holland America Line. Ondanks de titel "grootste schepen" zijn zowel de Eurodam als de Nieuw Amsterdam feitelijk middelgrote schepen, erg ruim qua opzet. Er kunnen ruim 2.000 passagiers mee aan boord.

vorige >        alle rederijen >        volgende >