U bent hier > home > rederijen > msc cruises
MSC cruises, MSC Opera, Nærøyfjord, Flam, Noorwegen

MSC cruises

Stap aan boord van een willekeurig schip van MSC Cruises en je waant je in Italië. De schepen zijn voorzien van een Italiaans elegant design, met luxe en duurzame materialen zoals Swarovski kristal, marmer en walnotenhout.

Wat alle schepen van deze rederij met elkaar gemeen hebben, is het warme welkom voor gezinnen met kinderen. Niet alleen varen kinderen, die in de hut van de ouders verblijven, vrijwel gratis (zij betalen alleen havengelden) of tegen sterk gereduceerd tarief, ook aan boord voel je je met kinderen goed op je gemak. De schepen bieden veel activiteiten en faciliteiten, en vertrekken vaak vanaf Amsterdam of IJmuiden. De rederij is dan ook erg populair bij kinderen en tieners.

Met MSC cruise je naar de mooiste bestemmingen, Noord-Europa, de Middellandse Zee, de Emiraten, Noord- en Zuid-Amerika, de Caribbean en Zuid-Afrika. MSC Cruises opereert wereldwijd en is marktleider in de méditerranée, Zuid-Afrika en Brazilië. Het hele jaar vaart MSC Cruises over de Middellandse Zee en Caribbean en seizoensgebonden in Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, de Franse Antillen, Zuid-Amerika, Zuid- en West Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten.

Milieubewust

MSC Cruises is de enige rederij ter wereld in het bezit van de 7 Golden Pearls-award, uitgereikt door Bureau Veritas voor het hoge niveau van management en milieubescherming. Sinds 2009 heeft MSC Cruises ook een partnership met UNICEF om gezamenlijk bij te dragen aan projecten voor kwaliteitsonderwijs in Brazilië.

Make-overs en nieuwe schepen

MSC Armonia is de eerste van vier schepen van MSC Cruises die een volledige make-over krijgen. Dit als onderdeel van het Renaissance Programma waarmee € 200 miljoen gemoeid is. Het Renaissance Programma wordt naar verwachting in november 2015 afgerond en is onderdeel van een nog veel groter groeiplan. Tussen 2017 en 2019 gaat MSC Cruises vier nieuwe schepen introduceren in twee verschillende prototypen. Nog drie schepen staan in de optie.

Cruiseschepen MSC cruises

MSC Cruises is begonnen met enkele kleinere schepen en heeft haar vloot de laatste jaren uitgebreid met grote, eigentijdse schepen met stijlvolle interieurs. De moderne vloot van MSC Cruises bestaat uit twaalf schepen: de Fantasia klasse MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida en MSC Fantasia; de Musica klasse MSC Magnifica, MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica en uit de Lirica klasse MSC Sinfonia, MSC Armonia, MSC Opera en MSC Lirica.

MSC Melody * * * + : het schip werd in 1997 door de rederij in de vaart genomen, maar stamt uit 1982. Dit kleinere schip is echter bijzonder ruim van binnen en tot in de puntjes onderhouden.

MSC Armonia, Lirica, Opera, Sinfonia * * * * : deze schepen zijn ontworpen en gebouwd voor de Europese markt.

Musica-klasse * * * * + : MSC Magnifica, MSC Musica, MSC Orchestra, MSC Poesia. De zusterschepen MSC Musica (2006), MSC Orchestra (2007), MSC Poesia (2008) en MSC Magnifica (2010) zijn wat groter en bieden veel faciliteiten. 70% van de buitenhutten heeft een balkon.

Fantasia-klasse * * * * : MSC Fantasia, MSC Splendida, MSC Divina. De MSC Fantasia (2008), MSC Splendida (2009) en MSC Divina (2012) zijn de nieuwste aanwinsten van de rederij. Zij meten ruim 133.000 ton en kunnen bijna 4.000 passagiers en 1.300 bemanningsleden vervoeren. Het zijn de eerste schepen van de rederij met een exclusief VIP gedeelte, de MSC Yacht Club. 80% van de buitenhutten heeft een balkon.

vorige >        alle rederijen >        volgende >