Middellandse-Zee cruises | Norwegian Wind

Middellandse Zee cruises

De Middellandse Zee, van Lissabon tot Yalta, is één van de meest afwisselende cruisegebieden. Zon, zee en natuur. Cultuur, geschiedenis en architectuur. Een mediterrane sfeer, iedere dag een nieuw land en andere cultuur. Dat is wat het zo aantrekkelijk maakt.

De Middellandse Zee is een snel groeiend cruisegebied met een groot aanbod en fantastische mogelijkheden. Veel Europese rederijen zijn actief in dit gebied en het voordeel van deze cruises is dat je slechts een paar uur hoeft te vliegen naar de vertrekhaven. Deze reizen bieden een ideale mix van zon, strand en cultuur. Het zijn onder andere achtdaagse reizen die kunnen vertrekken vanuit Barcelona, Rome en Genua.

De cruises door het Middellandse Zee gebied worden vaak verdeeld in cruises die het oostelijke deel bevaren en cruises die het meer westelijke deel aandoen. De cruises in het westelijke vaargebied doen de oost- en zuidkust van Spanje aan, inclusief de Balearen (Mallorca en Ibiza), de Franse Riviera en het eiland Corsica. Italië is echt een cruiseland bij uitstek met prachtige steden als Livorno, Venetië, Napels en mooie eilanden als Sardinië en Sicilië. Ook de voormalige Joegoslavische staten vallen onder dit vaargebied. Dubrovnik is het hoogtepunt van een cruise langs deze kust. Sommige cruises in dit deel van de Middellandse Zee doen ook de Noord-Afrikaanse kust aan, bijvoorbeeld Tunesië of Libië! Een land waar je waarschijnlijk niet snel komt, maar Tripoli is een interessante stad en je kan er een woestijnexcursie maken of een oude stad uit de Romeinse tijd bezoeken.

Het oostelijke Middellandse Zee gebied is een heerlijk cruisegebied met prachtige bestemmingen. Griekenland met natuurlijk Athene en het kanaal van Corinthe, de vele Griekse eilanden waarvan met name het vulkanische Santorini vermeldenswaardig is. Laat je met een ezeltje naar de hooggelegen hoofdstad Fira vervoeren en zie vanaf boven het cruiseschip prachtig in de baai liggen. Turkije biedt voor een cruisevakantie ultieme kansen. Gaat het cruiseschip nog verder naar de Zwarte Zee, dan is de schitterende doorvaart van de Bosporus een hoogtepunt. Aan de Zwarte Zee liggen prachtige havens als Yalta en Odessa. Verder kan je aan de oostelijke zijde van de Middellandse Zee genieten van bezoeken aan Israel en Egypte.

De Middellandse Zee... een van de meest afwisselende cruisegebieden

Cultuurzoekers die ook van de zon houden, gaan voor de Middellandse Zee met eventuele uitstapjes naar de Noord-Afrikaanse kust en de Zwarte Zee.