Queen Mary 2, Cunard Line, Hamburg

Queen Mary 2

De Queen Mary 2 is een 5 sterren cruiseschip van de Cunard rederij. Zij beschikt over een sfeervolle ambiance en alle luxe die een mens zich kan wensen. Geniet in de prachtige restaurants van de heerlijke diners en van je welverdiende rust in de schitterende lounges.

De introductie in 2004 van dit toen grootste cruiseschip ter wereld heeft veel stof doen opwaaien en terecht. Deze megaliner is een klasse apart. Haar luxueuze en indrukwekkendee interieur herinnert aan de tijd van de oceaanstomers van weleer, maar straalt aan de andere kant een moderne en gracieuze stijl uit.

De QM2 heeft 14 passagiersdekken, driekwart van de hutten heeft een eigen balkon en er zijn tien bars en lounges. Uiteraard is er een echte Engelse pub aan boord, de Golden Lion. Al naar gelang de gekozen hutcategorie wordt een tafel toegewezen in één van de hoofdrestaurants, het Britannia Restaurant, de Princess of de Queens Grill. Daarnaast beschikt het schip over zeven alternatieve eetgelegenheden, waaronder het beroemde Todd English Restaurant.

De Queen Mary 2 heeft brede, open dekken, een spa, een ballroom, winkels, openbare ruimtes, bars en lounges, een bibliotheek en een theater. Er is genoeg te doen aan boord, zoals dekspelen, de golfsimulator, zwemmen in één van de vijf zwembaden of winkelen. De Canyon Ranch Spa is 1850 m² groot en verdeeld over twee dekken met een uitgebreide keus aan allerlei massages en therapiën. Aan amusement geen gebrek; een West End show in het Royal Court Theatre, een voorstelling in het Planetarium of een bezoek aan het casino, de nachtclub of de disco.