U bent hier > home > bestemmingen > wereldcruises
Wereldcruise, vaar langs alle denkbare hoogtepunten | Norwegian Wind

Wereldcruises

De absolute top in cruisen is natuurlijk de wereldcruise. Verblijf heerlijk lang en ontspannen aan boord en vaar langs alle denkbare hoogtepunten! Wereldcruises zijn de cruises naar gebieden die niet onder één noemer te vangen zijn. Wat denk je van een wereldcruise van drie maanden of een deeltraject daarvan? Ook zijn er een aantal cruises aan het begin en het eind van elk seizoen waarbij het schip verplaatst wordt, bijvoorbeeld van de Caribbean naar Europa of van de Caribbean naar Alaska. Verrassende routes en interessante bestemmingen dus.

Een echte wereldcruise duurt tussen de ruim 50 tot bijna 130 dagen, afhankelijk van hoeveel havensteden de cruise aandoet. Meestal wordt afgemeerd in zo'n vijftig havens. Je steekt oceanen over, er wordt uiteraard veel gevaren, maar op mooie plaatsen blijft het cruiseschip vaak langer liggen zodat je ook meerdaagse excursies kunt doen.

De beroemdste wereldcruises zijn die van de Holland America Line en Cunard. Cunard gebruikt haar majesteueze schepen Queen Victoria en Queen Mary II voor haar tochten rond de wereld. HAL heeft diverse schepen die de wereldrondgang maken. Seabourn biedt prachtige wereldcruises op kleinere, intiemere jachten. Zij hebben echter geen echte rondgang om de wereld. Zij maken tochten van 60 tot 70 dagen en doen dan een paar continenten aan, maar komen niet terug op de plaats van vertrek. Ook P&O, met als thuishaven Southampton, is geliefd om de ieder jaar terugkerende langere cruises en wereldcruises met de mooie, stijlvolle schepen met een Britse inslag!

De tien langste wereldcruises in 2014

Elk jaar vaart er een groot aantal schepen een gedeeltelijke of een gehele wereldcruise. Doordat de populariteit van wereldcruises toeneemt, blijven cruisemaatschappijen hun aanbod uitbreiden. De tien langste wereldcruises in 2014 zijn die van:
  • - Regent Seven Seas' Voyager (137 dagen van Auckland via Azië, het Midden-Oosten en de Middellandse Zee naar Southampton)
  • - Phoenix' Amadea (135 dagen van Nice via de Caribbean en het Panamakanaal naar Australië, Azië en het Midden-Oosten naar Venetië)
  • - Phoenix' Albatros (129 dagen van Genua via de Caribbean en het Panamakanaal naar Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten terug)
  • - Cunard's Queen Mary 2 (120 dagen van Southampton via Zuid-Afrika, Australië, Azië en het Midden-Oosten terug naar Southampton)
  • - Cunard's Queen Elizabeth (120 dagen van Southampton via het Panamakanaal, Australië, Azië en het Midden-Oosten terug)
  • - Cunard's Queen Victoria (117 dagen van Southampton via het Caribisch Gebied, Zuid-Afrika, de Pacific, Australië en het Panamakanaal terug)
  • - Seabourn's Sojourn (117 dagen van Los Angeles via Australië en Azië naar de Middellandse Zee)
  • - Silversea's Silver Whisper (116 dagen van Los Angeles via Australië, Azië en de Middellandse Zee naar Barcelona)
  • - Holland America's Amsterdam (115 dagen van Fort Lauderdale via Australië, Azië en Zuid-Afrika terug naar Fort Lauderdale)
  • - Fred. Olsen's Black Watch (114 dagen van Southampton via de punt van Zuid-Amerika, Australië, Azië en de Middellandse Zee terug)

Meer transatlantische cruises >        Meer transpacifische cruises >