Zoek en boek

Uitgebreid zoeken >

Toon 14056 gevonden cruises >

Laagste prijsgarantie

Een cruise elders goedkoper? Bij CruiseReizen.eu krijgt u de laagste prijs, gegarandeerd!

Voorwaarden prijsgarantie >

Lastminute cruises

Deze lastminute, luxe en zeer voordelige cruise reis Caribbean t/m oktober slechts € 17 p.p.p.n.!

Lees verder >

Cruise specials

Wilt u steden en cultuur of juist de beruchte polaire zeeroute met natuur en avontuur?

Alle specials >

Vertrek vanuit Nederland

In de havens van Rotterdam en Amsterdam leggen ieder jaar tientallen cruiseschepen aan.

Cruisen vanuit Nederland >

Nieuwe Cruise Terminal Hong Kong

Nieuwe Cruise Terminal Hong KongWaar vroeger vliegtuigen landden op de Kai Tak luchthaven van Hong Kong, zullen medio 2013 de eerste cruiseschepen gaan aanmeren langs de hypermoderne nieuwe cruise terminal. De voormalige landingsbaan van Kai Tak in Victoria Harbour wordt getransformeerd tot een state-of-the-art cruise terminal waar de allergrootste cruiseschepen ter wereld straks kunnen aanmeren.


Het terrein van de oude luchthaven Kai Tak


De voormalige luchthaven van Hong Kong, Kai Tak, was tot 1998 in gebruik en stond wereldwijd bekend vanwege de spectaculaire aanvliegroute langs de wolkenkrabbers in Kowloon. Toen de nieuwe luchthaven Chek Lap Kok op Lantau eiland geopend werd, wees de regering het terrein van de oude luchthaven aan als locatie voor een nieuwe cruise terminal.

Het ontwerp van de cruise terminal is in handen van de Britse architect Norman Foster. Het dak van de terminal wordt een landschapstuin van meer dan 20.000m² en toegankelijk voor het publiek. Eind 2009 begonnen de werkzaamheden voor het megaproject waarvan de eerste fase medio 2013 afgerond wordt. De drie verdiepingen tellende terminal en de eerste ligplaats zijn dan gereed. De tweede ligplaats komt in 2014 beschikbaar. De kade van de nieuwe cruise terminal in Hong Kong wordt 850 meter lang en het water is 12 tot 13 meter diep. De terminal biedt plaats aan twee cruiseschepen tot een lengte van 360 meter.. Door een superefficiënte ontscheping kan de douane zo’n 3.000 passagiers per uur afhandelen.

In de buurt van de terminal bevindt zich een aantal toeristische attracties waaronder de Chi Lin Nunnery, een enorm Boeddhistisch tempelcomplex en de Wong Tai Sin tempel, een van de grootste en bekendste tempels van Hong Kong. In het nabije authentieke vissersdorpje Lei Yue Mun kan je fantastisch alfresco lunchen of dineren. Meer toeristische informatie over Hong Kong vind je op de website Discoverhongkong.

Na de opening van de nieuwe cruise terminal


De huidige aanlegplaats voor cruiseschepen, de Ocean Terminal in Tsim Sha Tsui, blijft na opening van Kai Tak gewoon open. Met de opening van de nieuwe terminal verwacht de Hong Kong Tourism Board zijn positie als start- of eindpunt van een cruise verder te verstevigen en een positieve economische impuls door de bestedingen van cruisepassagiers in de stad.

Toeristen uit 170 landen waaronder Nederland hebben voor een bezoek aan Hong Kong geen visum nodig.
In 2011 ontving Hong Kong 1.563.043 cruise passagiers.Meer cruisenieuws >