Zoek en boek

Uitgebreid zoeken >

Toon 14056 gevonden cruises >

Laagste prijsgarantie

Een cruise elders goedkoper? Bij CruiseReizen.eu krijgt u de laagste prijs, gegarandeerd!

Voorwaarden prijsgarantie >

Lastminute cruises

Deze lastminute, luxe en zeer voordelige cruise reis Caribbean t/m oktober slechts € 17 p.p.p.n.!

Lees verder >

Cruise specials

Wilt u steden en cultuur of juist de beruchte polaire zeeroute met natuur en avontuur?

Alle specials >

Vertrek vanuit Nederland

In de havens van Rotterdam en Amsterdam leggen ieder jaar tientallen cruiseschepen aan.

Cruisen vanuit Nederland >

Tien tips bij de aanschaf van een schip, advertorial Tirendo

Tien tips bij de aanschaf van een schip


Boten, jachten en schepen zijn er in alle soorten en maten en evenzoveel prijsklassen. “Hoe meer keus, hoe beter” gaat echter niet altijd op, want door het overweldigende aanbod kun je het overzicht verliezen met een verkeerde aanschaf tot gevolg. Daarom tien tips bij de aanschaf van een jacht of boot.


1: Stem je boot op je vaargebied af. Waar wil je gaan varen? Op de grote rivieren, een open meer, wat grachtjes, de Waddenzee, de oceanen?

2: Kijk met wie je allemaal gaat varen. Ben jij een gezelschapsmens of juist een eenling? Wil je met je hele gezin gezellig het water op of alleen met je beste vriend? Je sociale leven hoort mee te spelen bij de aanschaf van je boot.

3: Bepaal wat deze nieuwe hobby jou letterlijk waard is. Bedenk vooraf dat het financieel gezien niet alleen zal blijven bij de aanschaf van de boot.

4: Wat voor type watersporter denk jij te zijn? Ben je actief en zoek je een boot om lekker mee bezig te zijn of ben je meer een echte rustzoeker? En ga je een paar dagen met je boot weg of wil je gewoon een middagje op het water zitten bij mooi weer? Bepaald ook hoeveel tijd je hebt. Ben je superdruk, kies dan een boot die ook weinig tijd kost. Een polyester sloep bijvoorbeeld, met een recente buitenboordmotor.

5: Heb je linker- of rechterhanden? In de botenwereld is er niet iets als een verplichte keuring, dus er liggen momenteel een aantal slechte schepen te koop. Het vervelende aan een boot is dat je lang niet altijd kunt zien of een boot goed of slecht is. Heb jij geen verstand van boten, neem dan iemand mee die dit wel heeft, desnoods een taxateur die een boot voor je kan nalopen. Wat ook een stukje veiligheid biedt, is het schip bij een erkende jachtmakelaar/jachtwerf aan te schaffen. Deze dragen het HISWA keurmerk en zijn verplicht de juiste correcte staat van het schip aan jou te melden.

6: De lengte van het schip. Boten en trailers, het blijft een haat-liefde verhouding. Zorg ervoor dat je auto het gewicht mag trekken én overcapaciteit heeft, en dat je met jouw rijbewijs met een zware combinatie mag rijden. De aanhanger heeft ook het nodige onderhoud nodig, zoals de kielrollers, de kimrollers, verlichting, bekabeling, smering, stroppen en de juiste banden.

7: De emotie-prijs… er is een aantal voor -en nadelen bij het kopen van een particulier. Het grootste nadeel is de emotie-prijs, zoals wij die zelf hebben benoemd. Deze factor kom je absoluut tegen als je een schip gaat bekijken dat in prima staat verkeert. Eigenlijk heeft de verkopende partij moeite met afscheid nemen en je zal dan ook zien dat er weinig ruimte voor onderhandelingen is.

8: Locatie van een schip. Stel je woont in Rotterdam en jouw ideale boot ligt in Assen, dan weet je dat overvaren een flinke tijd gaat kosten. Kan de boot op een trailer dan is tijd niet meer een issue, maar gaan de budgetten weer opspelen. Een trailer moet je huren, en wie weet moet je jouw net aangekochte boot wel laten transporteren. Het kan dus verstandiger zijn toch die boot te kopen die dichterbij ligt.

9: NO GO’s! Koop nooit een boot waarvan de kajuit is opengebroken of waarbij stuurkabels zijn doorgesneden, grote kans dat deze boot gestolen is. Ditzelfde geldt voor als de verkoper niet een koopcontractje wil tekenen.... dan klopt er iets niet. Laat je ook nooit een proefvaart weigeren. Koop ook nooit een boot op het droge; een boot moet je in het water voelen.

10: Leg de aanschaf schriftelijk vast. Veel boten hebben geen registratie of kenteken, wat een aanschaf juridisch gezien lastig maakt. Maak daarom een contractje waarin je kort maar duidelijk de afspraken tussen jou en de verkoper vastlegt. Vraag altijd om eventuele eerdere aankooppapieren en alle beschikbare papieren die bij de boot zitten. Hoe meer hoe beter, deze documentatie kan van belang zijn wanneer jij ooit je boot weer door wilt verkopen.


Meer cruisenieuws >